Vücut Bakımında Kuru Fırçalama Tekniği Nasıl Uygulanır? Yararları Nelerdir?

Vücudumuzun da tıpkı saçlarımız ve dişlerimiz gibi fırçalanmaya ihtiyaç duyduğunu biliyor muydunuz? Cildinizin nefes almasını, toksinlerinden arınmasını ve pürüzsüz bir görünüme ulaşmasını sağlayan kuru fırçalama tekniği ile henüz tanışmadıysanız bu yazımız size ilham olacak!

İlgini çekebilir: Kolajenin Cildimiz İçin Önemi Nedir? Doğal Kolajen İçeren Besinler Hangileridir?

Kuru fırçalamanın yararları nedir?

1. Ölü deriyi temizlemek: Kuru fırçalama, doğal peeling etkisi ile vücudunuzdaki pul pul
dökülen ölü derilerden kurtulmanızı sağlar.

2. Selülit görünümünü azaltmak: Kuru fırçalama ile selülitlere savaş açıyoruz! Biliyorsunuz selülit oluşumunun başlıca sebepleri dolaşım yetersizliği, ödem oluşumu, yüksek yağ oranı, rafine şekerli ve toksik beslenme. Kuru fırçalama, hücreleri uyararak derinin altındaki toksinleri çıkarıyor ve doğal bir selülit karşıtı görev üstleniyor.

3. Kan dolaşımını hızlandırmak: Kan akışınızı hızlandırarak enerjinizi de artıran bu teknik, evde kendi kendinize uygulayabileceğiz stres giderici bir bakım. Yalnızca bu özelliğinden dolayı bile kuru fırçalama, sabahları güne başlamadan önce yapılabilecek en doğru aktivitelerden biri. Böylece kendinizi dinlenmiş, rahat ve zinde hissederek yeni bir güne merhaba diyebilirsiniz.

İlgini çekebilir: Sağlıklı Bir Cilt İçin 5 Temel İpucu

4. Lenf sistemini uyarmak: Cildimiz sayesinde vücudumuzdan toksinleri atıyoruz. Eğer cildimiz çok fazla ölü deri hücresi barındırıyorsa toksinleri atma etkinliği azalıyor. Kuru fırçalama bu ölü deriyi temizleyerek lenf sisteminin fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı oluyor ve hastalıklara yakalanma ihtimalimizi azaltıyor.

5. Gözenekleri açmak: Günlük hayatın akışı içinde ter, yağ ve kirli hava gözeneklerde birikir ve cildin nefes almasını engeller. Kuru fırçalama ise gözeneklerin açılmasına yardımcı olduğundan vücudun arınmasını ve daha rahat nefes almasını sağlar.

Kuru fırçalama tekniği nasıl uygulanır?

1. Adım: Fırça seçimi

Öncelikle doğal ve sık kılları olan bir fırça seçmelisiniz. Sentetiklerden kaçınmanızı öneririz. Bununla birlikte vücudunuzun her yerine ulaşabilmenizi sağlayan sapı uzun fırçaları seçerseniz kullanırken daha rahat edersiniz. Bu fırçaları eczanelerde, güzellik ürünleri satılan yerlerde ve online mağazalarda rahatlıkla bulabilirsiniz.

İlgini çekebilir: Cilt Tipinize Göre Evde Hazırlayabileceğiniz 6 Cilt Bakım Maskesi

2. Adım: Uygulama

Kuru fırçalamanın uygulaması ise gayet basit. Kuru fırçalama için duşumuz en uygun yer. Kıyafetlerimizi çıkarıp vücudumuzu ıslatmadan uygulamaya başlayabiliriz. Vücut kuru olmalı. Ayak tabanlarından başlayarak hareketler kalp yönüne doğru olacak şekilde fırçalamaya başlıyoruz. Karnı saat yönünde hareketlerle fırçalayın. Avuç içi, kollar ve omuzlar yukarı kalp yönüne doğru; boyun, boğaz ve göğüsler aşağı kalp yönüne doğru olacak şekilde atlamadan devam ediyor ve tüm vücudumuzu fırçalıyoruz. Daha sonra ölü hücreleri ve deriyi atmak için ılık suyla duşa başlayıp soğuk suyla bitiriyoruz. Duştan sonra ise tatlı badem veya hindistan cevizi yağıyla vücudumuzu nemlendiriyoruz. Ve işlem tamam!

Kuru fırçalama basit bir işlem olsa da yine de dikkat edilecek hususlar var. Özellikle hassas bir cildiniz varsa önce küçük bir bölgede test edip sonuçlarını gözlemek daha mantıklı. Eğer bir sorun yoksa her sabah 5 dakika yapmanızı öneririz. Ayrıca fırçalamayı acele etmeden ve nazik bir şekilde yapmaya özen gösterin.

İltihaplı, yaralı ve varisli yerlere uygulanması önerilmiyor. Kılcal damarları ince olanlar da dikkatli kullanmalı. Son olarak da küf oluşumunu engellemek için ayda bir kez fırçayı temizleyin. Bunun için sirkeli su kullanabilir ve fırçayı güneşte kurutabilirsiniz.

Kaynaklar
gözenekleri açmak, kan dolaşımını hızlandırmak, kuru fırçalama, kuru fırçalama nasıl uygulanır?, kuru fırçalamanın yararları, ölü deriyi temizlemek, selüliti önlemek