Bugün, günümüz koşullarında pek konuşulmayan ve ruhu tam olarak anlaşılmamış bir dekorasyon tarzından bahsedeceğiz: Art Deco.
Art Deco tarzının temelleri 1920‘li yıllara ve Paris’e dayansa da tüm dünya genelinde moda, mimari, görsel sanatlar, ürün tasarımı gibi farklı disiplinleri etkisi altına almıştır. Bugün hala farkında olmadığımız bu akımın etkilerini gezdiğimiz, gittiğimiz mekanlarda görebiliriz.
İlgini çekebilir: Evinizde Zen Stili İçin Dekorasyon Önerileri
Art Deco nedir?
Art Deco tarzında mekan tasarımında belli başlı uygulanan ve bu tarzın karakteristik temel özelliklerini yansıtan unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlar arasında; geometrik şekiller, lüks materyal ve objeler, desenli duvar kağıtları, lüks kumaşlarla döşenmiş mobilyalar ve çok ihtişamlı avizeler ve tam zıttı sade aplikler yer almaktadır. Sanatın her türlüsünün kabul gördüğü bu tarzda, mücevher renginde bulunan duvarlarda sanatı yansıtan tablolar da önemlidir.
Mekanlarınızı Art Deco Tarzında Tasarlamanın Sırları
Mekanlarımızı bu tarzda tasarlamak ve dekore etmek istediğimizde çok yüksek bütçeler ayırmanıza gerek yok. Bu tarzın ruhunu anlamak aslında bütçeyi minimize etmek için önem arz etmektedir. Pirinç ve altın rengi materyaller ile kombinlenen mermer orta sehpalar, avizeler ve aplikler, zümrüt yeşili, yakut kırmızısı, safir mavisi renklerinde canlı tablolar, köşeli hatları ile zengin gösteren kumaşa sahip olan mobilyalar ve geometrik desenleri bulunduran modern halılar ile istediğiniz Art Deco tarzı dekorasyona sahip olabilirsiniz.
Daha sade ve şık bir alternatif arıyorsanız duvarlarınızda derinlik yaratmak için kullanacağız çıtaları naturel renk ile boyanmış duvarlarla buluşturabilir, yine pirinç, altın detayları kullanarak objelere ve aydınlatmalara bu ruhu yansıtabilirsiniz. Zengin gösteren bir kumaş ile döşenmiş mobilyalar ve zeminde ise kullanacağınız sade ve şık bir halı ile tüm mekanınızı bu tarzda oluşturabilirsiniz.
İlgini çekebilir: Bohem (Boho) Stilinin Sırları Nelerdir? Evinizde Bohem Stili Estirmenin 4 Yolu
Neden tercih etmeli?
Bu tarzın en beğenilen yanı ise uzun ömürlü bir tasarım olmasıdır. Öyle bir tarz düşünün ki çok küçük dokunuşlarla mekanınız bir sanat eserine dönüşmüş ve işin güzel tarafı hiç bir zaman tarzınız eskimez. Siz de bizim gibi bu tarzı çok beğendiyseniz ve denerseniz görsellerinize bizi etiketlemeyi unutmayın!