Nisan Ayının Ruhuna Uygun 5 Kitap Önerisi

Nisan ayı baharın kendini gerçekten hissettirdiği zamanlardır, yazın habercisidir… Bu ay bitmeden okumanız gereken, Nisan ayının ruhuna uygun kitap önerilerini derledik!

İnsan Ne ile Yaşar? – Tolstoy

Bu ayın ilk okuma önerisi içinde bulunduğumuz günlerde yaşadığımız her anı sorguladığımız ve dünya ile insan, doğa ile yaşam arasındaki ilişkileri irdelediğimiz her ana yardımcı olacak bir kitap: Tolstoy’un İnsan Ne İle Yaşar? adlı eseri… Yazara göre sevgi, hem var olan her şeye hem de var edene olmalı… Umut hep olmalı… İyilik hiç bitmemeli… Tüm dünyada en çok da iyiliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde hem düşündürecek hem de yeni bakış açıları kazandıracak minik hikâyeler hepimize iyi gelecek!

Sputnik Sevgilim – Haruki Marukami

Karantina günlerinde küçük bir gezinti isteyenler! Haruki Murakami, Sputnik Sevgilim adlı eseri ile sizin için geliyor. Evden pek de çıkamadığımız şu günlerde sizi diyar diyar gezdirecek bir eser Sputnik Sevgilim. Japonya’dan Avrupa’ya oradan da bir Yunan adasına uzanan enfes bir gezi… Latin Amerika edebiyatçılarının “büyülü gerçekçilik” akımının büyüsü bu romanın içine de ilmek ilmek işlenmiş. Normal ya da gerçekçi kabul edilen sanat akımlarında olmaması gereken sihirli ve mantık dışı ögeleri içeren sanat akımı olarak ifade edilen “büyülü gerçekçilik” romanda okuyucuya âdeta sihirli bir dünya sunuyor. Sürükleyici bir aşk hikâyesini kendine has tarzı ile ele alan kitap özellikle beklenmedik gelişmeleri ile sizi derinden etkileyecek.

Başucumdaki Müzik – Kürşat Başar

Sade ve akıcı olduğu kadar sürükleyici bir şeyler okumak, okuduğu satırlar arasında kaybolup gündemden uzaklaşmak isteyenler ise buraya! Kürşat Başar’ın Başucumdaki Müzik adlı eseri oldukça ilgi çekici bir roman. Efsanevi bir aşk hikâyesi gibi gözüken roman tarihi bir gerçekliği de içinde barındırıyor. Yazarın gerçek tarihten anıları da ustalıkla eserine yerleştirmesi göze çarpıcı bir detay. Bir yasak aşkı farklı farklı boyutlarda anlatan bu eseri okumaya başlayınca elinizden bırakamayacaksınız.

Masal Terapi – Malika Liberman

Hepimizin biraz durup düşünmeye biraz da terapiye ihtiyacı olduğu şu günlerin imdadına Judith Malika Liberman’ın Masal Terapi adlı eseri yetişiyor. Aranızda hâlâ okumayan varsa şimdi tam zamanı! Minik minik, birbirinden bağımsız hikâyelerin hayata yön verecek güçte olması her okuyanda iz bırakıyor. Kitabın tanıtım bülteninde de dendiği gibi “Bırak masallar sana rehberlik etsin, seni iyileştirsin ve dönüştürsün!”  Şimdi masallar büyüklere… Üstelik her akşama bir masal…

Yalnızız – Peyami Safa

Hem sıra dışı bir romanı hem de edebi lezzeti aynı anda yakalamak isteyenler için Peyami Safa’nın Yalnızız adlı son romanı harikulade bir seçenek! Romanda yalanlar, kuşkular, çarpık ilişkiler, gizemli olaylar, sırlar ve bir ütopya ülkesi olan Simeranya birbirine harika ağlarla örülmüş bir olay ağı içinde verilir. İlgi çekici ve bir o kadar da düşünsel derinlik barındıran bu eser ruh-beden, madde-mânâ ve Peyami Safa’nın diğer tüm romanlarında olduğu gibi doğu-batı kültürü arasındaki ilişkileri harika üslûbu ve derin psikolojik betimlemeleri, büyük gözlem yeteneği ile birleştirerek anlatır. Hepimizin biraz da yalnız olduğu şu günlerin harika arkadaşı olacak Yalnızız!

Bonus:

Bu ayın son okuma önerisi bizimle evlerde olan çocuklar için! Zeynep Sevde ve Fatih Dikmen’in “Kafası Değişikler Atlası” çocukları eğlendirirken öğretecek. Dünyanın her yerinden farklı zamanlarda yaşamış ve tarihe adını yazdırmış pek çok kişi, icat, buluş ve hikâye… “ Cezeri, bundan 850 yıl önce su döküp havlu uzatan robotları nasıl yaptı? Beethoven sağır olmasına rağmen nasıl senfoniler yazdı? Heysem, bilim insanı olabilmek için niye deli numarası yaptı? ” Kitabın tanıtım bülteninde daha pek çok sorunun örneği yer alıyor. Haydi öğrenmeye…

Bunlar da ilgini çekebilir:

  • Mart Ayının Ruhuna Uygun 5 Kitap Önerisi
  • Şubat Ayının Ruhuna Uygun Kış Temalı 5 Kitap Önerisi
  • Hayata Bakışını Tamamen Değiştirecek 3 Kitap Önerisi
Kaynaklar
kitap önerileri