Olumlamanın Gücü: Olumlama Nedir? Hayatımızı Nasıl Dönüştürür?

Bugün sizlere istediğiniz hayatı yaratmak için kullanabileceğiniz en önemli kozunuzun ne olduğunu ve nasıl kullanacağınızı anlatacağım. Kahvelerinizi alın, sakin bir köşede şöyle rahat bir koltuğa kurulun ve okumaya başlayın.

Hazırsanız haydi başlıyoruz!

Olumlama nedir? Ne işe yarar?

Olumlama en yalın tabiri ile arzuladığınız yeni gerçekliği beyninize öğretmek ve bilinçaltınızda yeni ve yapıcı bir düşünce şablonu oluşturmaktır. İstediğinizi olduramamanın önündeki en büyük engellerden biri egonuzdur. Pozitif olumlama egonun direncini kıran, negatif inançlarınızın yerini alan, yaydığınız düşük frekanslı titreşimleri yükselten ve bu sayede isteğinizin realiteye dönüşmesini sağlayan en güçlü silahınızdır.

İçsel sesinizin değişti anda yaşadığınız realitenin de hızla değiştiğini göreceksiniz.

İlgini çekebilir: Yüksek Benlik Nedir? Kendi Yüksek Benliğimize Nasıl Ulaşırız?

Gün içinde ağzınızdan çıkan cümlelerin, dinlediğiniz şarkıların, olaylara verdiğiniz tepkilerin şu anki hayatımızda birebir etkisi var. Dil ise realitemizi oluşturan en önemli araçlarımızdan birisi, bir çoğunuz farkında bile olmadan gün içinde aşağıdaki klişeleşmiş cümleleri kullanıyorsunuz. Örneğin; “Hayat çok zor.”, “Ekmek aslanın ağzında.”,”İş bulmak kolay mı?”,”Su içsem yarıyor.”,”Ruh ikizimi ararken ruh öküzümü buldum.”, “Çok şanssızım” gibi… Bu tür cümleleri espri olarak kullansanız dahi bilinçaltnız bunları emir olarak alıyor ve hayatınızda gerçekleştirmek için elinden geleni ardına koymuyor. Ve böylelikle bilinçaltınızın bu muhteşem sadakatini hayatınıza olumsuzlukları çekmek için kullanmış oluyorsunuz.

Şimdi bir an için durup düşünün; sorunlarınız olduğu için mi sorunlardan söz ediyorsunuz yoksa söz ettiğiniz için mi o sorunları yaşıyorsunuz?

İşte tam da bu sebeple bilinçli ve sistematik olarak pozitif olumlamaları kullanmaya başladığınızda zihinsel inançlarınız değişecek, bilinçaltınız ise gerçekten olmasını istediğiniz şeyleri hayatınıza getirecek.

Olumlama nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmelidir?

  • İlk olarak geçmiş düşüncelerinize bakın; çünkü geçmişteki anılarınızın, blokajlarınızın oluşturduğu kök inançları kırmadan yeni bir gerçeklik yaratmanız çok yavaş ve zor olacak. Geçmişte olumsuz durumlar yaşadığınız her şeyi ve her kesi affetmeniz şart. Bu sebeple ilk olarak 30 gün affetme olumlamaları yapmanız yararınıza olacaktır. Bunu yaptığınızda hayatınızda yaşayacağınız mucizelere kendiniz bile inanamayacaksınız.
  • Olumlamalar 30 gün aralıksız bir tek konu üzerine ve aynı olumlama metni ile yapılmalıdır. 1 hafta yapıp bırakırsanız hiçbir işe yaramaz çünkü bilinçaltınız yeni bir inancı ancak 21 günde kabul eder. Aynı anda iki ayrı konu üzerinde çalışırsanızda enerji kanalını dağıtırsınız.
  • Olumlamalar sabah uyanır uyanmaz ve gece uyumadan hemen önce 2-3 er kez yavaş tempoda, hissederek ve sesli okuyarak yapılırsa daha etkili olur. Böylelikle bir süre sonra işinize yaramayan eski olumsuz kayıtlarınız silinecek, yeni kaydettiğiniz inançlar çekim yasasını harekete geçirecektir.
  • Olumlamaları ses kaydı haline getirip günlük aktiviteleriniz sırasında rahatsız olmayacağınız bir tonda dinleyebilirsiniz. Bunu yaptığınızda subliminal etki oluşacak, bilinç daha kolay kırılacak ve inançlar bilinçaltınıza kaydolacaktır.
  • Maksimum etki için gün içinde olumlama yaptığınız konunun anahtar cümlesini kendinize sesli olarak tekrar edebilirsiniz. Örneğin affetme olumlaması yapıyorsanız “Kendimi ve herkesi affediyorum.” diyebilirsiniz.
  • Olumlamalar rastgele hazırlanamaz. Her bir kelimesi özenle seçilmelidir. “Olacak” “Yapacak” “İstiyorum” “Her şeye rağmen” gibi kelimeler seçilmemelidir.
  • Şimdiki zaman kipi kullanılarak hazırlanmalıdır. Örneğin; “Para benim dostum.” Ya da söylediğinize inanmak sizin için çok zor ise geniş zaman kipi kullanabilirsiniz. Örneğin; “Ben paraya hükmedebilirim”
  • -SE -SA eki kullanılmamalı. Örneğin; ” Aşık olurSAm mutlu olurum”. Bu cümledeki ifadede mutluluğu bir şarta bağladığınız için başka hiçbir durumda mutlu olamazsınız.
  • -MELİ- MALI kelimeler kullanılmaz. “Zengin olmalıyım”. Zorunluluk içerir. Şu anda fakirim mesajı verir.
  • -ECEK- ACAK ekleri kullanılamaz. “Tüm hayallerim gerçek olacak.” Bu cümle ile hayalleriniz hep geleceğe ertelenecektir.
  • Tersine söylem yapılamaz. Örneğin; “Korkmuyorum” yerine “Güvendeyim” diyoruz. odaklandığınız şey korku değil güven olmalı.
  • Belirsizlik olmamalı. “Zayıf olmayı seçiyorum.” İyi de zayıf derken kaç kilo? “İyi bir işim var” Peki ama nasıl bir iş? Çalışma saatleri? Geliri? “İyi bir hayata aitim” Çok güzel de iyi bir hayattan kastınız ne? kime göre, neye göre iyi? Özetle net olmalısınız.
Kaynaklar
çekim yasası nasıl çalışır, çekim yasası olumlama, olumlama nasıl yapılır, olumlama nedir, olumlama örnekleri